Acasă » 2016 » August » 12 » 15 august, termen de plata a subventiilor
8:20 AM
15 august, termen de plata a subventiilor

 Dupa protestul a patru fermieri, inceput pe 3 august cu greva foamei, directorul general APIA, Nicolae Horumbă, le-a dat fermierilor greviști un tabel cu situația plăților.

 Prin acest document, conducerea APIA, a Ministerului Agriculturii, dezvoltatorul sistemului informatic APIA, SIVECO își asumă termenul de 15 august ca termen final pentru plata integrală a subvențiilor din zootehnie pentru 98% din fermieri. Procentul de 2% sunt fermieri cu probleme, care au erori, nu au dus documente, etc.

 În același document scrie clar ca 11 august este data pentru autorizarea la plată a sprijinului cuplat pentru vitele de carne. Pentru aceasta masura sunt bani mulți la mijloc, peste 1.500 de euro/cap de vită, așteptați cu nerăbdare de fermieri.  Numai ca de acesti bani vor beneficia doar 260 de fermieri din toată țara care se califică pe listele APIA pentru acești bani.

 10,5 milioane de euro au fost aprobate în ședința de Guvern din 27 mai 2016 pentru plata acestei subvenții. Termenul final pentru plata sprijinului cuplat la bovine de carne este tot 15 august 2016. (Sursa: agroinfo.ro)

Categorie: Fermieri | Vizualizări: 86 | Adăugat de: mcteo | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar