Acasă » 2017 » Mai » 11 » AFIR sprijina fermierii
8:33 AM
AFIR sprijina fermierii

AFIR demarează acțiuni de sprijin, îndrumare și prevenție privind evitarea neregulilor în implementarea proiectelor finanțate prin PNDR 2020. Prevenirea și diminuarea riscului de apariție a neregulilor și fraudelor în implementarea proiectelor sunt principalele obiective ale acestor acțiuni.

Directorul general al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, Adrian-Ionuț Chesnoiu a aprobat demararea Planulului de prevenire a neregulilor în implementarea proiectelor finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020), care urmează a se desfăşura începând cu data de 15 mai 2017, anunță AFIR, într-un comunicat transmis AGROINFO.

Echipe mixte formate din directori și experți din aparatul central al AFIR se vor deplasa în teritoriu unde, împreună cu personalul Agenției de la nivel teritorial, vor derula mai multe sesiuni de îndrumare și sprijin pentru beneficiarii implicați în implementarea unor proiecte finanțate de AFIR.

De asemenea, vor fi organizate întâlniri de lucru, iar specialiștii în prevenirea neregulilor și fraudelor din cadrul Agenției vor efectua vizite pe teren la beneficiarii PNDR, pentru a analiza și informa punctual cu privire la evitarea apariției unor nereguli de natură să afecteze atingerea obiectivelor propuse, dar și pentru a prelua problemele procedurale întâmpinate în implementarea proiectelor. Beneficiarii care vor primi vizitele pe teren vor fi informaţi în cel mai scurt timp.

În același timp, AFIR va asigura creșterea gradului de conștientizare atât a experților Agenției, cât și a beneficiarilor, cu privire la modul de verificare a proiectelor și de respectare a obligațiilor contractuale și legale pe toată perioada de execuție și monitorizare a unui proiect.În prima etapă a acțiunii de prevenție vor fi incluse 14 Oficii Județene și 3 Centre Regionale, urmând ca acţiunile să continue şi în celelalte structuri ale AFIR.

Sursa: Comunicat AFIR

Categorie: Fermieri | Vizualizări: 82 | Adăugat de: mcteo | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar