Acasă » 2016 » Mai » 30 » Agricultorii protesteaza
7:57 AM
Agricultorii protesteaza

 Marți, 31 mai 2016, agricultorii vor picheta Palatul Cotroceni, sediul Președinției României, a anunțat Blocul Național Sindical (BNS).

``O să fim aproximativ 500 de oameni, în fiecare zi, și o să stăm în protest acolo. Am transmis către Președinție mesajul nostru. Așteptăm să avem un feedback. Noi atragem atenția asupra unor riscuri majore. O să fim în protest până o să ne bage cineva în seamă``, declară Dumitru Costin, presedintele BNS..

 În scrisoarea deschisă adresată președintelui României, Klaus Iohannis, Federaţia sindicală spune că este îngrijorată de „politizarea excesivă și suprapopularea cu activiști de partid rudimentari, cu o slabă pregătire profesională, veșnic preocupați de înavuțire, pe orice căi, atât ca obiectiv personal, dar și pentru a-și recompensa stăpânii care i-au numit în funcții”.

Alte nemultumiri ale agricultorilor:

 Subvențiile care ar fi trebuit să le ajute fermele au întârziat îngrijorător de mult timp, iar plata lor s-a făcut fragmentat, cu țârâita. Până la această oră, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a reușit să plătească doar o parte din subvențiile din sectorul vegetal.

 Plățile pe zootehnie, programate să fie autorizate la plată pe data de 25 mai 2016, nu au demarat nici acum, deși e 30 mai 2016.

               

 Termenul limită de plată a tuturor subvențiilor din agricultură aferente campaniei 2015 este 30 iunie 2016. Comisia Europeană ne amenință, dacă România nu va reuși să absoarbă 95% din fondurile alocate pentru plățile directe este pasibilă de sancțiuni.

Categorie: Fermieri | Vizualizări: 169 | Adăugat de: mcteo | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar