Acasă » 2017 » Martie » 16 » APIA - Plata pentru vaci de carne
8:32 AM
APIA - Plata pentru vaci de carne

 De miercuri, 14 martie 2017, s-a dat undă verde pentru autorizarea la plată a sprijinului cuplat pentru taurine de carne, aferent campaniei 2016! Cuantumul sprijinului cuplat pentru taurine de carne este de 690,61 de euro/cap de bovină de carne/an.

Deși era stabilit de mai bine de o săptămână acest cuantum, sprijinul cuplat la taurine de carne nu a fost până astăzi autorizat la plată.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a plătit fermierilor romăni subvenţii în valoare de 1.246 milioane de euro, iar la finele acestei luni vor fi finalizate majoritatea plăţilor pentru anul trecut, a declarat Paul Eduard Kmen, director general adjunct APIA, la Conferința Sectorul Agricol în 2017, organizată de Capital.

APIA trebuie să respecte cu strictețe termenele fixate în Ordinul ministrului agriculturii 18/3 februarie 2017. Astfel, în perioada 1 iulie-1 octombrie, inspectorii APIA vor face controalele pe teren, iar plata avansului pe suprafață va începe din 15 octombrie. Plăţile regulare, finale se vor face din 1 decembrie şi până pe 31 martie anul viitor.

Surse: agroinfo.ro, Capital

Categorie: Fermieri | Vizualizări: 71 | Adăugat de: mcteo | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar