Acasă » 2016 » Martie » 15 » Bautura in cantitati moderate poate fi benefica inimii
10:14 AM
Bautura in cantitati moderate poate fi benefica inimii

 Un studiu publicat de Circulation a descoperit că dacă bei șase sau chiar mai multe pahare de alcool într-o noapte, cresc riscurile unui atac de cord pentru următoarea săptămână, dar dacă bei două până la patru pahare de băutură într-o noapte, poți să reduci riscul apariției aceleiași probleme în următoarea săptămână.

„Băutul în exces crește riscul atât pe termen scurt, cât și pe termen lung, dar cel redus are efecte diferite în orele următoare decât în zilele următoare sau săptămâni", a zis Elizabeth Mostofsky, cercetătoarea care a condus studiul și instructor la Școala de Sănătate Publică de la Harvard.

 Mostofsky și colegii ei au analizat 23 de studii care au urmărit aproape 30 de mii de participanți de-a lungul a 28 de ani. Studiul lor se concentra pe problemele de sănătate care apar după consumul de alcool, iar descoperirile lor arată că riscurile și beneficiile băuturii se schimbă de la o zi la alta și chiar ore.

După 24 de ore, consumul de două până la patru pahare duce la o scăderea de 30% a riscului unui de atac de cord în următoarea săptămână. Pentru cei care beau de la șase pahare în sus, riscul crește cu 30%. Ca lucrurile să fie și mai confuze, cei care nu beau deloc riscă și mai mult să aibă probleme cu inima în următoarea săptămână, spre deosebire de cei care au băut două sau patru pahare.

 Puțin alcool poate ridica nivelul de colesterolului „bun" și să reducă îngroșarea sângelui.

Categorie: Actualitate | Vizualizări: 95 | Adăugat de: mcteo | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar