Acasă » 2016 » Aprilie » 11 » De azi, se depun candidaturile pentru alegerile locale
10:48 AM
De azi, se depun candidaturile pentru alegerile locale

 Prefectul Claudiu Pop a arătat că, încă din 8 martie, a emis ordinul prin care se stabilește numărul de consilieri locali pe fiecare unitate administrativ teritorială. Pentru Consiliul Județean, prin alegerea președintelui dintre consilieri (și nu direct de către cetățeni cum s-a procrdat in 2012), legislativul județean va fi format din 35 de membri (in actuala legislatură sunt 34 de consilieri + președintele cu drept de vot).

 La mai multe comune va creste cu 2 numărului consilierilor locali, în funcție de numărul locuitorilor de acolo (Nojorid, Sânmartin și Sântandrei) in timp ce la unele commune numarul de consilieri va fi mai mic cu 2(Aușeu, Bratca, Căpâlna, Pocola și Pomezeu)

 Depunerea candidaturilor  începe astazi ,11 aprilie, și va dura până în 26 aprilie. Candidaturile vor rămâne definitive în 4 mai, dupa care va demara Campania electorala.

 Numărul total de alegători din județul Bihor, la data de 2 martie, era de 504.005. Bihorenii vor avea la dispoziție 651 de secții de vot, numerotarea acestora fiind făcută de AEP, iar Prefectura și primarii vor aduce la cunoștință publică delimitarea și numerotarea lor până cel târziu în data de 30 mai. (Sursa: comunicat Prefectura Bihor, foto: Facebook)

Categorie: Actualitate | Vizualizări: 129 | Adăugat de: mcteo | Tag-uri: alegeri locale, candidaturi, bihor, depunere, prefect | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar