Acasă » 2017 » Ianuarie » 22 » Informare APIA
9:25 AM
Informare APIA

 In data de 18 ianuarie a avut loc la sediul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) întâlnirea de lucru a lui Petre Daea, Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale,  cu conducerea APIA, inclusiv cu centrele judeţene, prin videoconferinţă.
 Cu această ocazie a fost prezentat secretarul de stat, Alexandru Potor, care va răspunde de cele două agenții de plăți, APIA și AFIR, precum și de cele două Autorități de Management, respectiv de Autoritatea de Management pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală și de Autoritatea de Management pentru Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime.
 Ministrul a solicitat ca toți angajații Ministerului Agriculturii şi ai instituțiilor din subordine să lucreze pentru a îndeplini obiectivele stabilite în Programul de Guvernare, punctând faptul că dezvoltarea agriculturii, în ansamblul ei, si în special absorbția în totalitate a fondurilor europene şi plata la timp a tuturor subvențiilor către fermieri reprezintă prioritățile programului de guvernare.
 Ministrul a comunicat conducerii AFIR necesitatea creșterii absorbției fondurilor europene prin refacerea ghidurilor solicitantului, prin îmbunătățirea procedurilor de lucru astfel încât să se simplifice procesul de accesare a fondurilor și de implementare a proiectelor și prin implicarea exemplară a întregului personal al AFIR pentru susținerea beneficiarilor și acordarea acestora a sprijinului necesar implementării cu succes a investițiilor finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020. (Sursa: comunicat MADR)
Categorie: Fermieri | Vizualizări: 158 | Adăugat de: mcteo | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar