Acasă » 2016 » Februarie » 9 » O noua data pentru plata subventiilor avansata de ministru
9:19 AM
O noua data pentru plata subventiilor avansata de ministru

Joi, 4 februarie, ministrul de la Agricultură a avut o intalnire de urgenta cu fermierii. Organizațiile crescătorilor de bovine au amenințat că vor ieși în stradă, în fiecare reședință de județ, și vor paraliza traficul.

 Crescătorii de animale i-au cerut ministrului să găsească rapid o soluție pentru ca plata subvențiior să se facă mai repede.

 Sub presiunea fermierilor, ministrul Achim Irimescu ar fi analizat cu cei de la SIVECO –Teamnet cum se poate finaliza cât mai repede modulul de plăți integrale. Cu ajutorul acestui modul, APIA urmează să proceseze cererile unice de plată și să facă plățile către fermieri.

 Ministrul agriculturii a spus că încearcă să dea drumul la plata subvenției pe suprafață din 20 martie. 

``Noi i-am dat ministrului agriculturii o săptămână să găsească soluția, să rezolve. Pe sfârșitul acestei săptămâni vrem să venim din nou la Ministerul Agriculturii, să vedem care e soluția pentru plata subvențiilor.În funcție de răspunsul pe care-l avem de la Ministerul Agriculturii, alcătuim și calendarul acțiunilor``, declară Claudiu Frânc, liderul Federației Crescătorilor de Bovine din România.

 A doua chestiune dezbătută de șeful de la Agricultură cu fermierii a fost modificarea criteriilor de eligibilitate pentru plata subvențiilor. Noua variantă a Ordinului 619 care conține aceste modificări este încă în dezbatere publică. (Sursa: agroinfo.ro)

Categorie: Fermieri | Vizualizări: 121 | Adăugat de: mcteo | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar