Acasă » 2016 » Martie » 18 » Oare chiar vin banii de la APIA?
8:24 AM
Oare chiar vin banii de la APIA?

Joi, 17 martie, Agenția Națională de Plăți București a trimis în teritoriu un nou set de liste cu fermieri confirmă surse din instituție.

 Primele liste care au trecut deja de etapa controlului administrativ, AC în modulul cu care lucrează APIA, sunt compuse din fermieri care exploateaza pana in 10 ha si care nu au solicitat si plati in zootehnie.

 Surse din APIA sustin ca modulul pentru controlul administrativ functioneaza normal. Etapa de control administrativ este extrem de importanta în procesul de autorizare. În această etapă sunt eliminate și erorile care apar în dosarele de plată ale fermierilor sau pe care le generează sistemul informatic.

 Din cei 943 454 de fermieri din toată ţara care au depus cererea unică de plată în 2015 doar 715 000 au fost eligibili pentru plata avansului pe suprafata. Din diferite motive, unele legate de modul de autorizare plăți în avans, doar putin peste 600 000 de fermieri au primit avansul pe suprafata in valoare de 53 de euro/ha.

 APIA a virat, la sfarsitul anului trecut, peste 255 de milioane de euro, reprezentand avansul pe suprafata, bugetul total estimate pentru anul 2015 pentru plata subvențiilor din agricultură fiind de 1,6 miliarde de euro.

Categorie: Fermieri | Vizualizări: 110 | Adăugat de: mcteo | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar