Acasă » 2016 » Mai » 5 » Se prelungeste termenul de depunere a cererilor unice
7:22 AM
Se prelungeste termenul de depunere a cererilor unice

Comisarul european pentru agricultura, Phil Hogan, a anuntat zilele acestea ca, in urma solicitarilor adresate de majoritatea statelor memebre, Comisia Europeana a decis  ca perioada de depunere a cererilor unice sa fie prelungita pana pe 15 iunie.
 In prezent, termenul limita este de 15 mai, data dupa care beneficiarii de subventii sunt penalizati cu 1% pentru fiecare zi de intarziere, iar pentru a beneficia de prelungirea termenului, statele membre trebuie sa adreseze o cerere in acest sens catre Comisia Europeana.

 ``Decizia Comisiei de a extinde aceasta flexibilitate excepțională reflectă gravitatea situației economice pe anumite piețe agricole și unele dificultăți cu caracter excepțional care rezultă din primul an de punere în aplicare a schemelor de plăți directe și a măsurilor de dezvoltare rurală``, a declarat comisarul Hogan, conform agroinfo.ro.

``Statele membre care decid să prelungească termenul limită pentru depunerea cererii de ajutor trebuie să se asigure în continuare că normele privind buna gestiune financiară sunt respectate``, a mai precizat comisarul pentru Agricultură, Phil Hogan.

 Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a dat startul sesiunii de primire a cererilor unice pe data de 1 martie 2016. Până la data de 28 aprilie 2016, au completat cererea unica peste 550 000 de fermieri, pentru o suprafata de aproximativ 2,8 milioane de hectare

 (sursa: Comisia Europeană)        

Categorie: Fermieri | Vizualizări: 353 | Adăugat de: mcteo | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar