Acasă » 2017 » Aprilie » 13 » Sprijin pentru crescatorii de vaci
4:28 PM
Sprijin pentru crescatorii de vaci

Fermierii care dețin minim 3 vaci și maxim 9 vaci pot să solicite la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) ajutorul excepțional la care au dreptul. De miercuri, 12 aprilie 2017, este în vigoare hotărârea de Guvern care aprobă plata acestui ajutor.

Monitorul Oficial a publicat hotărârea de Guvern privind distribuirea unei sume pentru producătorii de lapte. Suma alocată de Comisia Europeană pentru producătorii români de lapte este de 5.448.041,5 euro, echivalentul în lei, și este acorperită din Fondul European pentru Garantare Agricolă (FEGA). Această sumă a fost dublată de Ministerul Agriculturii, de la bugetul de stat. Astfel, sunt disponibile aprox. 11 milioane de euro pentru a fi împărțite fermierilor.

Ajutorul financiar se acordă producătorilor de lapte, persoane juridice, persoane fizice sau persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familial, care:

a) deţin un efectiv de vaci de lapte de minimum 3 și maximum 9 capete, inclusiv, pe beneficiar, identificate și înregistrate în RNE la data depunerii cererii, în exploatație cu cod ANSVSA;
b) au livrat/vândut direct minimum 4 tone lapte în perioada 1 aprilie 2015 – 31 martie 2016;

CONDIȚII DE ELIGIBILITATE
a) să deţină registrul individual al exploataţiei cu cod ANSVSA, completat şi actualizat, în conformitate cu prevederile Regulamentului (CE) nr. 1.760/2000 al Parlamentului European şi al Consiliului Uniunii Europene din 17 iulie 2000 de stabilire a unui sistem de identificare şi înregistrare a bovinelor şi privind etichetarea cărnii de vită şi mânzat şi a produselor din carne de vită şi mânzat şi de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 820/97 al Consiliului;
b) produc și livrează/vând direct lapte, la data depunerii cererii.

 

Producătorii de lapte care dețin un efectiv de vaci lapte mai mic de 3 capete sau mai mare de 9 capete nu beneficiază de prevederile prezentei hotărâri a Guvernului.

Producătorii de lapte depun cererea la centrul judeţean APIA, respectiv al municipiului Bucureşti, însoţită de documente, până la data de 2 mai 2017, inclusiv.

Surse: Monitorul Oficial, MADR, agroinfo.ro

Categorie: Fermieri | Vizualizări: 128 | Adăugat de: mcteo4607 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar