Acasă » 2016 » Iulie » 27 » Unda verde la cultivarea canepii si a macului
7:17 AM
Unda verde la cultivarea canepii si a macului

Potrivit unui proiect de ordonanță de urgență, va fi permisă „cultivarea plantelor de cânepă Canabis sativa L, subspecia sativa în vederea producerii de tulpini, sămânță, în cercetarea agricolă ori pentru producerea de sămânță certificată, numai cu autorizarea de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin direcțiile pentru agricultură județene sau a municipiului București”.
 Totodată, va fi permisă cultivarea plantelor de mac Papaver somniferum L, pentru obținerea de semințe folosite în scop alimentar, numai cu autorizarea de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin direcțiile pentru agricultură județene sau a municipiului București.
 Cânepa va putea fi cultivată în România, în gospodării, pe suprafețe de până la 1.500 de metri pătrați, potrivit unui proiect al Ministerului Agriculturii. Măsura vine pentru a sprijini cultivarea acestei plante care aducea venituri importante României, odinioară al treilea producător din lume.
Culturile de cânepă vor fi monitorizate pe tot parcursul perioadei de vegetație.
„Culturile de plante de cânepă Canabis sativa L, subspecia sativa cu suprafața maximă de 15,00 ari pot fi înființate în grădinile familiale, pe teren amplasat în intravilan, producția rezultată fiind utilizată exclusiv pentru uz propriu, gospodăresc și tradițional, prin declararea pe propria răspundere a suprafeței, producției estimată și realizată aferente fiecărei părți componente a plantei, respectiv tulpină, frunze, inflorescențe, fructe, semințe cât și a produselor obținute în urma prelucrării”, se arată în proiect.

Categorie: Fermieri | Vizualizări: 143 | Adăugat de: mcteo | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar