Acasă » 2015 » Aprilie » 3 » A inceput depunerea declaratiilor pentru cota de lapte
8:32 AM
A inceput depunerea declaratiilor pentru cota de lapte

 APIA informează operatorii care achiziţionează lapte, precum şi producătorii deţinători de cotă de lapte pentru vânzări directe, că trebuie să depună declaraţiile anuale privind livrările, respectiv vânzările directe, efectuate în anul de cotă 2014/2015, în perioada 1 aprilie  – 14 mai 2015.

 Potrivit Agenţiei, producătorii deţinători de cotă pentru vânzări directe trebuie să completeze declaraţia anuală conform datelor din Caietul fermierului. „Este important de menţionat că producătorul care deţine cotă pentru vânzări directe trebuie să depună declaraţia anuală chiar dacă nu a comercializat lapte sau produse lactate în cursul anului de cotă”, precizează sursa.
Cumpărătorii de lapte trebuie să depună la centrele judeţene APIA al regiunii pe raza căruia funcţionează, declaraţia anuală privind cantitatea de lapte achiziţionată în anul de cotă 2014/2015 termenul limită fiind tot 14 mai 2015.
 Pentru cumpărătorii de lapte care nu depun la termen declaraţia anuală privind cantităţile achiziţionate, sunt calculate penalităţi pentru fiecare zi calendaristică de întârziere, începând cu data de 15 mai.

 Penalitatea reprezintă suma corespunzătoare taxei datorate pentru o depăşire de 0,01 % din cantităţile de lapte care i-au fost livrate de producători pentru fiecare zi calendaristică de întârziere. Această sumă poate să fie cuprinsă între 100 şi 100.000 euro. (fabricadelapte.ro)

Categorie: Stiri | Vizualizări: 62 | Adăugat de: mcteo | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar