Acasă » 2016 » Ianuarie » 15 » Alte promisiuni pentru fermieri
12:06 PM
Alte promisiuni pentru fermieri

Dupa ce, ieri, scriam ca plata subventiilor se va face la sfarsitul lunii aprilie, ministrul agriculturii, Achim Irimescu, vine cu noi precizari. Conform site-ului agroinfo.ro, ministrul promite devansarea cu o luna a acestor plati.  

 Numai sa se tina de cuvant, intrucat, la aceasta ora, exista fermierii care nu au primit nici macar avansul din subventii. Iar, avand in vedere ca depunerea cererilor pentru anul 2016 va incepe in martie, tare ma tem ca ca se vor ivi alte probleme la softul cu care lucreaza APIA.

 ``Am negociat cu SIVECO să devansăm cu o lună plata subvențiilor integrale către fermierii români. Termenul inițial era 27 aprilie 2016. Dar nu am fost de acord cu el. Vom începe plățile către fermieri în martie``, a spus  ministrul agriculturii, dupa intalnirea pe care a avut-o, joi, cu premierul Dacian Cioloș, pentru a stabili prioritățile în agricultură pentru anul 2016.

 Consorțiul SIVECO-Teamnet este dezvoltatorul modulului cu care lucrează Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). În acest moment, consorțiul pregătește modulul pentru plățile finale, un sistem informatic cmplex, cu câte un modul pentru fiecare schemă de plată.

Categorie: Stiri | Vizualizări: 87 | Adăugat de: mcteo | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar