Acasă » 2015 » Februarie » 25 » Avertisment: daca nu se reduce TVA la lapte vor disparea unitatile de procesare
2:12 PM
Avertisment: daca nu se reduce TVA la lapte vor disparea unitatile de procesare

Vicepreşedintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaţilor, Kelemen Atilla, a declarat la Târgu Mureş, că, dacă nu va fi luată o decizie politică în privinţa reducerii TVA la lapte și la alimentele de bază, în doi ani vor dispărea majoritatea unităţilor de prelucrare a laptelui.

 ”Este nevoie de o decizie politică, indiferent de culoarea partidului. Trebuie să reducem şi nu peste şase luni, nu peste un an, fiindcă tot promitem că la alimentele de bază reducem TVA la 9 sau la 5%, dar tot cu 24% mergem încă. Şi cu 24% TVA nu este de mirare că nu putem să satisfacem nici populaţia, o să dispară unităţile, că dacă în doi ani dispar 100 de unităţi dintre 180 este un semnal foarte grav pentru tot sectorul, că încă suntem o ţară agrară”, a afirmat Kelemen Atilla, într-o conferinţă de presă. El a spus că din cele 180 de unităţi de prelucrare a laptelui din România care funcţionau la începutul anului trecut, 50 de unităţi s-au închis în cursul anului 2014 şi că dacă acest sector nu va fi sprijinit, încă 50 de unităţi o să îşi închidă porţile în 2015.

 Deputatul UDMR a precizat că toate fabricile de lapte au fost obligate să facă investiţii pentru a se europeniza, în urmă cu 5-6 ani, iar acum managerii se văd în situaţia de a-şi închide afacerile, fapt ce creează mari probleme sociale, mai ales din cauza embargoului impus Rusiei, din cauza căruia producţia unor state puternice ajunge în România. (fabricadelapte.ro)

Categorie: Stiri | Vizualizări: 99 | Adăugat de: mcteo | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar