Acasă » 2015 » Februarie » 16 » Bani pentru crescatorii de animale
4:44 PM
Bani pentru crescatorii de animale

 Guvernul va aloca 680,023 milioane lei pentru subvenţiile naţionale pentru crescătorii de bovine pe 2014, respectiv 275,651 milioane lei pentru plata subvenţiilor către crescătorii de ovine şi caprine.

 Potrivit proiectelor de HG publicate de Ministerul Agriculturii în 13 februarie 2015, crescătorii de bovine vor primi, în total, 130,710 milioane lei pentru schema decuplată de producție în sectorul lapte, respectiv 549,313 milioane lei pentru schema decuplată de producție în sectorul carne.

 Cuantumul subvenţiei, atât pentru bovine, cât şi pentru ovine/caprine se calculează prin raportarea sumelor prevăzute la cantitățile de lapte livrate și/sau vândute direct eligibile, respectiv la efectivele de bovine, ovine şi caprine eligibile, menţionează MADR, fără a preciza efectivele de animale eligibile.

 Toate sumele pentru plata ajutoarelor naționale tranzitorii (ANT) în sectorul zootehnic pe anul 2014 se asigură de la bugetul de stat prin bugetul aprobat Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2015.

 Procedura de acordare a ANT pe anul 2014 este reglementată de OMADR 573/2014 pentru aprobarea modului de implementare, a condiţiilor specifice, a criteriilor de eligibilitate, a termenilor de referinţă şi a modelului de cerere pentru acordarea ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic la speciile bovine şi ovine/caprine şi a ajutoarelor specifice pentru producătorii de lapte şi de carne de vită şi producătorii de lapte şi de carne de ovine/caprine din zonele defavorizate, în anul 2014, cu modificările și completările ulterioare. (agroinfo.ro)

Categorie: Stiri | Vizualizări: 65 | Adăugat de: mcteo | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar