Acasă » 2015 » Aprilie » 3 » Ce se schimba dupa protestele fermierilor?
8:29 AM
Ce se schimba dupa protestele fermierilor?

Efectele protestului fermierilor sunt alte promisiuni din partea Ministerului Agriculturii. Liderii sindicali spun că, pentru o parte dintre problemele lor, li s-au promis soluții.

 Ministrul Daniel Constantin i-a spus premierului Victor Ponta, în ședința de Guvern, că s-au virat deja 275 de milioane de lei pentru crescătorii de ovine. Mai mult, ministrul promite că până de Paște vor avea ajutoarele naționale tranzitorii, aferente anului trecut, și crescătorii de bovine.  Deși abia s-a pus la punct baza de date a ANSVSA cu animalele eligibile la plată din sectorul ovine și caprine. Angajații APIA au fost nevoiți să muncească și la sfârșit de săptămână ca să o scoată la capăt.

 Marcel Andrei, lider sindical al fermierilor, spune că o parte dintre necazurile fermierilor par să aibă rezolvare. Normele metodologice la Legea pajiştilor, Legea fondurilor de vânătoare şi eliminarea întârzierilor la plata subvenţiilor vor fi rezolvate, așa ne-a promis ministrul. Au rămas încă în discuţie probleme legate de pericolul dublei impozitări prin atestatul de producător şi carnetul de producător, dar şi de monopolul deţinut de medicii veterinari concesionari. 

 Liderii fermierilor se vor întâlni în zilele următoare cu reprezentanți ai ANSVSA și Ministerul Finanțelor pentru găsirea soluțiilor la problemele care nu țin de Ministerul Agriculturii. (agroinfo.ro)

Categorie: Stiri | Vizualizări: 54 | Adăugat de: mcteo | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar