Acasă » 2015 » Mai » 4 » Din nou despre Legea Pajistilor
7:38 AM
Din nou despre Legea Pajistilor

 Liderii fermierilor i-au comunicat miercuri, 29 aprilie, ministrului Daniel Constantin propunerile lor pentru modificarea Ordinului 619 privind acordarea subvențiilor.

 Bătălia se dă în ce privește  stufoasa cerere unică și actele solicitate la depunerea acesteia.  Fermierii vor să fie eliminată sintagma identificare fără echivoc a terenurilor. O sintagmă care-i obligă să digitizeze fiecare parcelă și să meargă la APIA cu o valiză de documente.

 ``Prevederile care se referă la actele atașate cererii unice trebuie modificate. Am discutat cu ministrul Daniel Constantin să rămână doar adeverința emisă de primăria pe raza căreia este exploatația agricolă, tabelul centralizator cu contractele de arendă, fără să mai fie nevoie de copiile contractelor de arendă și fără să mai extindem spre alte acte``, spune Daniel Ciobanu, vicepreședinte LAPAR.

 ``Trecem prin chinurile lui Hristos să completăm o hârtie la APIA pentru subvenții și așa cum arată Ordinul acum mai dau și cu subsemnatul pe declarații. Hârtiile astea nu au nicio valoare juridică``, este convins Laurențiu Baciu, președinte LAPAR.

 Liderii fermierilor așteaptă cu nerăbdare să vadă cum va arăta noul act. Între timp și la Comisia pentru agrcultură se discută amendamentele la Ordonanța 3 care reglementează toate schemele de plată din agricultură. (agroinfo.ro)

Categorie: Stiri | Vizualizări: 81 | Adăugat de: mcteo | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar