Acasă » 2015 » Februarie » 11 » Etichetarea amanuntita este importanta pentru consumatori
10:02 AM
Etichetarea amanuntita este importanta pentru consumatori

 Într-un studiu realizat de Tetra Pak se evidențiază faptul că 8 din 10 consumatori consideră că este important și foarte important să cunoască Ingredientele alimentelor și băuturilor pe care le consumă, le cumpără doar din locuri sigure, controlate de autorități; în plus, tot în mare și foarte mare măsură, aproximativ 8 din 10 respondenți sunt preocupați să consume alimente și băuturi cu un conținut scăzut de aditivi. 4 din 10 consumatori au o opinie pozitivă față de pasteurizarea alimentelor și băuturilor, iar aproximativ jumătate dintre respondenți despre ambalarea acestor produse.

 Studiul național de opinie ”Percepția și atitudinile consumatorilor români față de siguranța alimentară, alimentele și băuturile lichide” a fost realizat de compania Exact Cercetare și Consultanță în perioada octombrie-noiembrie 2014.

Siguranța alimentară: preocupare pentru alimente sănătoase, fără aditivi, din surse controlate

88% dintre români cred că alimentația influențează în mare și foarte mare măsură starea de sănătate (71% dintre femei și 57% dintre bărbații respondenți)

Tot aproximativ 9 din 10 respondenți consideră că alimentația influențează dezvoltarea copilului și sănătatea copilului și a familiei

Sintagma “siguranță alimentară” este cel mai des asociată spontan cu alimente sănătoase, nealterate (1 din 4 respondenti) și cu alimentele fără aditivi alimentari (precum coloranți, conservanţi, etc.) (1 din 5 respondenti)

 În medie, românii sunt cel mai preocupați: 1/ să cunoască ingredientele alimentelor și băuturilor pe care le consumă (79%); 2/ să cumpere produsele din locuri sigure, controlate de autorități (79%); 3/ să consume alimente cu un conținut scăzut de aditivi (precum conservanți, arome, coloranți) (76%); persoanele din segmentul de vârstă 45-60 de ani sunt mai preocupate decât tinerii (18-24 de ani) să cumpere produse cât mai puțin procesate

 Îmbolnăvirea cauzată de alimentație este cea mai mare îngrijorare a românilor privind siguranța alimentară (86%). Șapte din 10 consumatori consideră în mare și foarte mare măsură că este foarte important să cunoască în ce condiții au fost procesate, ambalate și depozitate alimentele

 Studiul comandat de Tetra Pak și realizat de Exact Cercetare și Consultanță este reprezentativ pentru populația de 18-60 ani, persoane cu educație medie și superioară, rezidente în mediul urban, utilizatori de internet. Volumul eșantionului a fost de 1046 de respondenți (50% femei, 50% bărbați), persoane selectate aleator din  panelul de peste 43.000 de consumatori ai agenției de cercetare. Culegerea și prelucrarea datelor a fost realizată în perioada octombrie-noiembrie 2014 prin metoda CAWI (Computer Assisted Web Interviewing). Studiul are o marjă de eroare de +/-3%, la un nivel de încredere de 95%. (fabricadelapte.ro)

Categorie: Stiri | Vizualizări: 61 | Adăugat de: mcteo | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar