Acasă » 2015 » Martie » 6 » Ingrijorari pe piata laptelui din Bihor
3:20 PM
Ingrijorari pe piata laptelui din Bihor

Fermierii bihoreni sunt îngrijoraţi de criza preluării laptelui care s-ar putea manifesta, de la 1 aprilie. Mulţi crescători de vaci spun că după această dată nu mai au asigurată preluarea de către principalul procesator din zonă.

 „Fermierii ne-au anunţat, într-o întâlnire la sediul nostru, că au primit notificări potrivit cărora, începând cu data de 1 aprilie 2015, procesatorul (firma Friesland - n.r.) nu le va mai prelungi contractele existente. Nu putem condamna procesatorul, pentru că ani de zile a preluat laptele din fermele noastre, aşa cum a fost, mai stas mai nestas, şi nici nu putem să le cerem să ne spună de ce. Şi nu suntem noi în măsură să-i întrebăm. Dar trebuie să găsim o soluţie în această lună”, a declarat pentru Agerpres ing. Nicolae Hodişan, directorul Direcţiei pentru Agricultură Bihor.

 Potrivit acestuia, la întâlnirea găzduită, la începutul săptămânii, de Direcţia pentru Agricultură Bihor, fermieri importanţi din zonă s-au arătat îngrijoraţi de aceste aspecte şi unii vor chiar să renunţe la activitate. „Deja avem semnale că unii crescători renunţă la vaci, dar nu renunţă prin a le transfera altui fermier, ci renunţă prin a le sacrifica. Sunt unii crescători de bovine care se gândesc să-şi lichideze fermele, dar nici acest lucru nu se poate face, pentru că nu avem linii de sacrificare, decât două puncte de tăiere în judeţ, unde se pot sacrifica doar două-trei animale”, a declarat şeful Direcţiei pentru Agricultură Bihor.

 Pe 6 martie va avea loc această întâlnire la sediul Direcţiei pentru Agricultură Bihor în prezenţa reprezentanţilor formelor asociative ale crescătorilor de animale şi un reprezentant al unei firme braşovene care s-a arătat dispusă să negocieze preluarea laptelui, a mai spus Nicolae Hodişan.  (agroinfo.ro)

Categorie: Stiri | Vizualizări: 77 | Adăugat de: mcteo | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar