Acasă » 2015 » Martie » 13 » Islanda vrea sa iasa din Uniunea Europeana
9:10 AM
Islanda vrea sa iasa din Uniunea Europeana

 Islanda a anuntat joi ca a renuntat la aderarea la Uniunea Europeana, potrivit angajamentului asumat de catre Guvernul de centru-dreapta in urma alegerilor care au avut loc in urma cu doi ani.
 Ministrul islandez de Externe, Gunnar Bragi Sveinsson, a informat joi presedintia letona a UE si Comisia Europeana (CE) ca Guvernul a decis sa nu reia negocierile de aderare la blocul celor 28 de state, a anuntat Ministerul de Externe intr-un comunicat, citat de Wall Street Journal (WSJ) in pagina electronica.
 "Guvernul considera ca Islanda nu mai este stat candidat si solicita UE sa actioneze in consecinta din acest moment", se arata in comunicat.

  Islanda a fost dur afectata de criza financiara, dupa ce trei banci s-au prabusit in timpul crizei din 2008. Aceste probleme au alimentat sustinerea fata de aderarea la UE, iar Islanda si-a prezentat candidatura in 2009. Insa sustinerea publica a scazut dupa izbucnirea crizei datoriilor suverane si din cauza unor disensiuni cu Bruxelles-ul asupra cotelor de pescuit. (ziare.com)

 

Categorie: Stiri | Vizualizări: 60 | Adăugat de: mcteo | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar