Acasă » 2015 » Martie » 20 » Mai multe zone defavorizate
9:13 AM
Mai multe zone defavorizate

 Noile criterii europene de declarare a zonelor defavorizate avantajează România, a declarat ministrul Daniel Constantin. Pentru țara noastră, numărul acestora a fost dublat. Paradoxal însă, multe zone sărace sunt excluse de pe listă.

 ”Dublarea zonelor defavorizate se traduce printr-un sprijin mai consistent pentru fermierii care lucrează acolo”, a spus ministrul Agriculturii. Pare să fie o veste bună, dar, pe de altă parte, avem de-a face cu o situație plină de contradicții. Multe localități românești năpăstuite de o sărăcie lucie și dezavantajate de zona în care se află  au fost excluse de pe listă.

 “Știm că sunt comune eliminate din noile criterii. Am solicitat un punct de vedere, dar acesta ţine de legislaţia europeană și nu putem să forțăm lucrurile”, a spus Daniel Constantin.

 Fermierii din zonele defavorizate primesc ajutoare financiare din trei surse: de la Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), de la bugetul de stat și de la Fondul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (FEADR). 
 Comisarul european Phil Hogan n-a suflat un cuvânt despre excluderea de pe listă tocmai a zonelor sărace. El a spus că fondurile europene au impact asupra a 2,5 milioane de oameni, direct și indirect, prin investiții făcute în agroturism și-n infrastructura rutieră locală și că România a avut o balanță comercială pozitivă anul trecut.  (agroinfo.ro)

 

Categorie: Stiri | Vizualizări: 67 | Adăugat de: mcteo | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar