Acasă » 2015 » Februarie » 19 » Manuscris rar, furat
9:18 AM
Manuscris rar, furat

 Justiția spaniolă l-a condamnat miercuri la zece ani de închisoare pe bărbatul care a furat un manuscris din secolul al XII-lea, un codex de o valoare inestimabilă, considerat primul 'ghid' al emblematicului drum e pelerinaj către Santiago de Compostella, relatează AFP

 Numărându-se printre bijuteriile patrimoniului cultural spaniol, prețiosul incunabul are 225 de pagini, fiind cunoscut și sub numele de Codex Calixtinus. Era păstrat în arhivele catedralei din Compostella până când a fost furat, în 2011.Documentul evocă cultul Apostolului Iacob și tradiția pelerinajului care duce la mormântul său.

 Potrivit magistraților, Manuel Fernandez Castineiras a furat la o dată cuprinsă între '30 iunie și 5 iulie 2011' prețiosul incunabul 'cu scopul' de a se îmbogăți. 'L-a învelit în hârtie de ziar și într-un sac' și l-a pus într-o cutie, ascunsă la rândul ei în garajul său din Milladoiro (nord-vest). Acolo a fost găsit de poliție în 4 iulie 2012 'în stare bună', după o investigație extrem de mediatizată în Spania. (AGERPRES)

Categorie: Diverse | Vizualizări: 76 | Adăugat de: mcteo | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar