Acasă » 2015 » Martie » 23 » Martin Fourcade a castigat Cupa Mondiala la biatlon
3:17 PM
Martin Fourcade a castigat Cupa Mondiala la biatlon

Francezul Martin Fourcade a câștigat sâmbătă Cupa Mondială de biatlon, pentru al patrulea an consecutiv, un record pentru acest sport, după ce a ocupat poziția a 4-a în proba de urmărire de la Hantî-Mansiisk (Rusia), gazda etapei finale a sezonului.

 Este pentru prima oară în istorie când un biatlonist cucerește de patru ori la rând marele Glob de cristal, performanță pe care nu a reușit-o nici măcar legenda acestui sport, norvegianul Ole Einar Bjoerndalen, care are în palmares șase trofee și un număr record de 84 de probe câștigate.

 Victoria în cursa de urmărire (12,5 km), penultima din acest sezon, a revenit canadianului Nathan Smith, aflat la primul său succes din carieră. Acesta s-a impus cu timpul de 32min.04sec.4/10, urmat la 24 sec. de germanul Benedikt Doll și la 35,7 sec. de rusul Anton Șipulin. Francezul Fourcade a trecut linia de sosire la 40,3 secunde după învingător.

 În clasamentul general al Cupei Mondiale, Martin Fourcade a acumulat 1.036 puncte, fiind urmat de Anton Șipulin, cu 924 pct, și de slovenul Jakov Fak, cu 840 pct. (Agerpres)

Categorie: Sport | Vizualizări: 50 | Adăugat de: mcteo | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar