Acasă » 2015 » Martie » 4 » Metrock reloaded
2:28 PM
Metrock reloaded

Trupa METROCK pregateste o relansare a activitatii, printr-o noua identitate vizuala si prin inregistrarea unui nou album, care va purta titlul “Future From The Past (No Reason)”.

 In componenta Cristian Ionita (voce), George Patranoiu (chitara), Vlady Sateanu (bass) si Ovidiu Condrea (tobe), METROCK au inregistrat deja opt din cele 12 melodii care urmeaza sa faca parte de pe albumul “Future From The Past (No Reason)”. Majoritatea pieselor vor fi cantate in limba engleza, dar vor fi si piese in limba romana.

 METROCK este una dintre cele mai vechi titulaturi, o adevarata legenda a zonei hard&heavy din Romania. Cristian Ionita aka Zapada, liderul formatiei, sintetizeaza povestea METROCK:

 “De multe ori viata unei trupe porneste de la o piesa. Si viata METROCK pleaca de la piesa omonima, aparuta pe cel de-al treilea disc al trupei Metropol din Oradea. Cum nu sunt un maestru al autobiografiilor, am sa-l citez pe Doru “Rocker” Ionescu care scria in “Timpul chitarelor electrice” (editura Humanitas Educational, 2006) ca METROCK a aparut, in 1981, dintr-o “aripa disidenta a trupei Metropol”.

Cert este ca numele METROCK intra – cu totul si definitiv! - in viata mea, Cristian Ionita, in 1983. Vremurile comunismului, desele schimbari de componenta, evolutia postdecembrista a pietei muzicale si ale gusturilor ascultatorilor romani s-au reflectat in activitatea si evolutia trupei METROCK. Da, stiu, puteam face mai mult! Sau poate mai putin…

 Tot ce conteaza acum pentru mine este prezentul. Si viitorul, evident. Ma gandesc cu drag la albumul “A Kind Of Hell”, aparut in 1994, la Electrecord, pe caseta si vynil. Imi amintesc cu regret cate albume am mai fi vrut sa scoatem, dar care nu s-au intamplat. Din diverse motive, obiective, subiective sau personale…

Imi amintesc momente foarte tari, de reper, din activitatea concertistica a METROCK-ului, cu care am cantat in deschiderea unor nume grele: Paradise Lost, Jethro Tull, Saxon, Uriah Heep, Ian Gillan Band, Whitesnake, Judas Priest, Megadeth sau Motorhead. E mult, e putin, e bine sau rau, sa o spuna altii… (metalhead.ro)

Categorie: Muzica | Vizualizări: 98 | Adăugat de: mcteo | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar