Acasă » 2015 » Martie » 26 » Micii producatori nu mai au voie sa vanda pe marginea drumului
10:57 PM
Micii producatori nu mai au voie sa vanda pe marginea drumului

 Conform unui comunicat remis zilele acestea de Asociatia Producatorilor de Bauturi Alcoolice Vinrom, bauturile vandute pe marginea drumului au un continut ridicat de metale grele si alti compusi care sunt deosebit de toxici, fiind incadrati drept substante cancerigene.
 Aceste afirmatii sunt facute dupa ce Asociatia Producatorilor de Bauturi alcoolice Vinrom a cumparat si a dat spre analiza unor laboratoare autorizate 16 probe de tuica achizitionate din mai multe localitati din judetele Arges, Dambovita, Prahova, Buzau si Vrancea.

 In comunicat se precizeaza ca s-a constatat prezenta peste limita admisa reglementata a unor metale grele, aldehide, alcooli superiori si furfurol, care sunt deosebit de toxice si incadrate drept substante cancerigene.
 Asociatia Vinrom trage un semnal de alarma privind „acest fenomen care este total scapat de sub control la scara nationala”, prin care astfel de bauturi sunt vandute pe marginea drumului, in piete si in targuri si pe internet si nu sunt supuse controlului sanitar. (agroromania.manager.ro)

Categorie: Stiri | Vizualizări: 56 | Adăugat de: mcteo | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar