Acasă » 2015 » Martie » 13 » Modificari la Schemele de plata
9:08 AM
Modificari la Schemele de plata

 Printr-o Hotărâre de Guvern, Schemele de plăți directe și plăți naționale au fost modificate. Potrivit textului oficial, noile cuantumuri vor fi următoarele:

 ”Se aprobă valoarea totală pentru ajutoarele naționale tranzitorii în sectorul zootehnic, pentru specia bovine, denumite în continuare prime, în limita sumei de 680.023 mii lei, care se asigurã de la bugetul de stat prin bugetul aprobat Ministerului Agriculturii si Dezvoltãrii Rurale pe anul 2015, si se distribuie astfel:

a) 130.710 mii lei pentru schema decuplată de productie în sectorul lapte;
b) 549.313 mii lei pentru schema decuplatã de productie în sectorul carne.

 (2) Cuantumul primelor prevãzute la alin. (1) se calculeazã astfel:

a) prin raportarea sumei prevãzute la alin. (1) lit. a) la cantitãtile de lapte livrate si/sau vândute direct eligibile;

b) prin raportarea sumei prevãzute la alin. (1) lit. b) la efectivele de bovine eligibile.

 Procedura de acordare a primei prevãzute la art. 1 este reglementatã de Ordinul viceprim – ministrului, ministrul agriculturii si dezvoltãrii rurale, nr. 573/2014 pentru aprobarea modului de implementare, a conditiilor specifice, a criteriilor de eligibilitate, a termenilor de referintã si a modelului de cerere pentru acordarea ajutoarelor nationale tranzitorii în sectorul zootehnic la speciile bovine si ovine/caprine si a ajutoarelor specifice pentru producãtorii de lapte si de carne de vitã si producãtorii de lapte si de carne de ovine/caprine din zonele defavorizate, în anul 2014, cu modificãrile si completãrile ulterioare. (fabricadelapte.ro)

Categorie: Stiri | Vizualizări: 61 | Adăugat de: mcteo | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar