Acasă » 2015 » Februarie » 6 » Mumia unui calugar budist
1:56 PM
Mumia unui calugar budist

 O mumie a unui călugăr budist care "meditează" în poziția lotus a fost recuperată recent de poliția din Mongolia de la un bărbat care voia să o vândă pe piața neagră, scrie joi ziarul spaniol "ABC", inserând declarația unui medic al lui Dalai Lama, potrivită căruia corpul respectiv aparține unei persoane care "nu este moartă", ci "într-o stare profundă de meditație", numită "tukdam".

 Un funcționar neidentificat a declarat pentru ziarul 'The Siberian Times' că mumia a fost găsită acoperită cu o piele de vacă, într-o peșteră din provincia mongolă Songinokhairkhan, de unde a fost sustrasă apoi și ascunsă într-o casă de Ulan Bator de un bărbat care intenționa să o comercializeze.

 Specialiștii analizează în prezent relicva pentru a stabili cum a fost posibilă conservarea acesteia timp de 200 de ani în poziția de yoga numită lotus. Se crede că mumia ar putea fi a unui renumit maestru tibetan, Dashi-Dorzho Itigilov, născut în 1852 și despre care se spune că ar fi murit în această postură de meditație. El a fost înmormântat în 1927 și, când a fost exhumat, în 1973, s-a găsit corpul mumificat în aceeași poziție.

 Faimosul călugăr tibetan Barry Kerzin, medic al lui Dalai Lama, susține că poliția a descoperit un călugăr care 'nu este mort', ci 'într-o stare profundă de meditație', numită 'tukdam'. 'Dacă va continua în această stare de meditație, călugărul poate să se transforme într-un Buda', mai spune Barry Kerzin.

 În ultimii 50 de ani, în India ar fi existat 40 cazuri similare. (AGERPRES)

Categorie: Diverse | Vizualizări: 63 | Adăugat de: mcteo | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar