Acasă » 2015 » Aprilie » 3 » Norme de etichetare de la 1 aprilie
8:44 AM
Norme de etichetare de la 1 aprilie

Începând cu 1 aprilie 2015, Uniunea Europeană a introdus obligativitatea indicării pe etichetă a ţării de origine a cărnii, alta decât carnea de vită, transmite AFP.

 Noile prevederi pentru carnea de oaie, capră, porc şi pui cer menţionarea, pentru consumatorii din UE, a ţărilor în care animalele au fost crescute şi sacrificate, a precizat Comisia Europeană.  Regulile, care se aplică şi pentru carnea din ţările care nu sunt membre UE, sunt mai puţin stricte decât cele pentru carnea de vită care sunt în vigoare încă din 2002 şi cer precizarea locului unde s-au născut vitele. Executivul comunitar a apreciat că, în cazul altor animale decât vitele, obligativitatea informării consumatorilor cu privire la locul unde s-au născut animalele ar fi presupus costuri disproporţionate. “În practică, volumul transporturilor de vite este semnificativ mai mare decât în cazul porcilor, păsărilor, oilor şi caprelor”, a apreciat CE.

 De asemenea, produsele procesate nu sunt obligate să ofere informaţii despre originea produsului. Limitele cu privire la etichetarea produselor alimentare au dat naştere la critici din partea Parlamentului European şi a consumatorilor, în special după scandalul cărnii de cal. din ianuarie 2013.

 Noi prevederi privind etichetarea cărnii au fost adoptate în 2013 urmând a fi introduse de la 1 aprilie 2015. sursa: Agerpres

Categorie: Stiri | Vizualizări: 63 | Adăugat de: mcteo | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar