Acasă » 2015 » Februarie » 11 » Noul Master Plan la transporturi
10:07 AM
Noul Master Plan la transporturi

Peste 1.300 de km de autostrazi noi - dublu fata de varianta initiala, aproape 1.900 de km de drumuri expres si 2.800 de km de drumuri Transregio - asta prevede ultima varianta de Master Plan publicata de Ministerul Transporturilor. Pentru realizarea tuturor proiectelor, Romania ar avea nevoie de peste 26 de miliarde de euro, o suma mult mai mare decat posibilitatile reale de finantare. In sinteza prezentata marti sursele de finantare nu au fost detaliate, iar Strategia de Implementare - documentul care stabileste prioritizarea proiectelor - inca nu a fost finalizata.
 Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a prezentat marti, in fata comisiilor reunite pe Transport din Camera Deputatilor si Senat, sinteza "draftului final" al Master Planului de Transport, documentul strategic care stabileste proiectele de infrastructura de referinta pentru cel putin urmatorii 15 ani. 
 Dupa dezbaterea publica de la finalul anului trecut ce a starnit o serie de controverse, in forma finala a MasterPlanului a fost propusa constructia unor noi sectoare de autostrada, care in forma initiala erau propuse la nivel de drum expres.  (hotnews.ro)

Categorie: Stiri | Vizualizări: 55 | Adăugat de: mcteo | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar