Acasă » 2015 » Februarie » 27 » Noul PNDR, posibil sa nu inceapa nici din martie
9:27 AM
Noul PNDR, posibil sa nu inceapa nici din martie

In vara anului trecut, Romania se numara printre primele tari care trimiteau la Bruxelles forma oficiala a Programului National pentru Dezvoltare Rurala. La peste sase luni de la acel moment, tara noastra este inca pe lista de asteptare. 

 Aceasta, in timp ce alti fermieri din alte tari ale UE si-au depus deja proiectele pentru accesarea de fonduri europene, iar la noi inca nu se cunoaste data dela care  se vor deschide masurile pe PNDR 2014-2020, fiind putin probabil ca acest moment sa mai aiba loc in februarie.

  Laurentiu Baciu, presedinte al Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania, se arata neincrezator privind accesul fermierilor romani la noile fonduri UE in aceasta primavara. 

 „Nu va asteptati sa se dea drumul noului PNDR in martie”, a spus Baciu, invitat in platoul unei emisiuni de agricultura

 Presedintele LAPAR a afirmat ca pana in acest moment nu a fost elaborat un ghid al solicitantului de fonduri europene, necesar implementarii unui asemenea progam si ca multe dintre masurile din proiectul de PNDR sunt gresite, iar implementarea lor ar aduce doar probleme.

 Baciu a povestit cum in Italia, o tara cu experienta in acest sector, au fost propuse 18 programe de acest fel, iar in Romania doar unul, si acela cu multe lipsuri. 

 In opinia sa, ar fi trebuit sa fie un PNDR pentru Maramures si un altul pentru Dobrogea, astfel incat sa fie luate in consideratie elementele specific fiecarei regiuni, pentru a obtine profit. (agroromania.manager.ro)

Categorie: Stiri | Vizualizări: 79 | Adăugat de: mcteo | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar