Acasă » 2016 » Ianuarie » 18 » Plata subventiilor, in martie?
9:25 AM
Plata subventiilor, in martie?

 In urma intalnirii pe care a avut-o joi cu premierul Ciolos, seful MADR a anuntat ca, cel mai probabil din luna martie, se va incepe plata integrala a subventiilor pe suprafata.
 „In urma analizei pe care am avut-o cu Agentia de Plati si cu furnizorul de soft pentru modulul de plati intr-o prima faza, analizand toate cerintele care trebuie indeplinite, a fost avansata data de 27 aprilie 2016. Ulterior, discutand pe o procedura pe care ne-a impus-o Curtea de Conturi in ceea ce priveste elaborarea contractului si stabilirea exacta a detaliilor pentru realizarea modulului respectiv, am ajuns la a castiga o luna. Sper ca in martie, cel tarziu, sa incepem platile”, a declarat in acest sens Achim Irimescu.

 Prioritate vor avea fermierii care nu au mai apucat sa isi primeasca in toamna avansurile , ca urmare a intarzierii inceperii acestor plati.

 Potrivit datelor APIA, pana la termenul limita care a fost 30 noiembrie 2015, peste 602.000 de fermieri care au depus cereri de plata in cadrul Schemei de Plata Unica pe Suprafata - Campania 2015 au primit 255,448 milioane de euro drept avans pentru o suprafata de 5,75 milioane de hectare.
 Cuantumul pentru plata SAPS — Campania 2015 este de 77,42 euro/ha, potrivit Hotararii de Guvern nr. 900 privind reglementarea unor masuri financiare temporare pentru stimularea gradului de absorbtie a fondurilor alocate pentru agricultura aferente schemelor de plati directe si pentru masuri de piata in agricultura, precum si a ajutoarelor specifice care se finanteaza din Fondul European de Garantare Agricola.

Categorie: Stiri | Vizualizări: 79 | Adăugat de: mcteo | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar