Acasă » 2015 » Martie » 6 » Reglementări privind personalul din industria de apărare
3:16 PM
Reglementări privind personalul din industria de apărare

 Guvernul a adoptat o Hotărâre prin care se asigură protecția personalului și implicit a societăților comerciale din industria de apărare, în perioadele neacoperite cu comenzi sau contracte.

 Actul normativ oferă operatorilor economici posibilitatea păstrării personalului specializat în realizarea produselor specifice sectorului de apărare. Prevederile Hotărârii se aplică pentru 1472 de salariați. Sumele necesare asigurării plăților salariale, în cuantum de 39,328 milioane lei, sunt prevăzute în bugetul de stat pe anul 2015, prin bugetul Ministerului Economiei, Comerțului și Turismului.
 Din punct de vedere macroeconomic, se păstrează în circuitul economic operatorii economici din industria de apărare la care se vor menține capacități de producție pentru apărare care realizează produse militare necesare la mobilizare sau în caz de război.
Pentru anul 2014, a fost aprobată suma de 38,5 milioane de lei pentru asigurarea plăților salariale, pentru un număr de 1455 persoane. (COMUNICAT DE PRESĂ)

Categorie: Stiri | Vizualizări: 81 | Adăugat de: mcteo | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar