BEIUSEANUL Joi, 2018-03-22, 8:21 AM
Bine aţi venit Vizitator | RSS
Meniu site

Categoriile secţiunii
Acasa [0]Despre noi [0]Stiri [314]
Sport [166]Muzica [50]Diverse [45]
Fermieri [2]

Mini-chat

Sondajul nostru
Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 10

Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0

Acasă » 2015 » Februarie » 24 » Romania ar putea ramane du doar 4 institute de cercetare agricola
9:37 AM
Romania ar putea ramane du doar 4 institute de cercetare agricola

 România ar putea rămâne cu doar patru mari institute de cercetare agricolă. Sectoarele vizate sunt: producţie vegetală, horticultură-legumicultură, zootehnie şi îmbunătăţiri funciare.

 „Cu institutele de cercetare cred că am ajuns la o soluţie comună. În aceste zile, Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice (ASAS) lucrează cu Ministerul Finanţelor Publice (MFP) şi, în egală măsură, cu Agenţia Domeniilor Statului (ADS) şi sper să putem face o inventariere cât mai clară în perioada următoare, astfel încât să introducem acea ordonanţă prin care să restructurăm tot sectorul de cercetare agricolă. Vom oferi detalii pe parcurs, pe măsura ce avansăm”, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin.

 Potrivit acestuia, proiectul de ordonanţă privind restructurarea sectorului de cercetare agricolă va ajunge pe masa Guvernului, cel mai probabil, în luna aprilie, iar viziunea de moment este ca România să deţină patru mari institute de cercetare. „Dacă ar fi după mine ar trebui să avem patru mari institute de cercetare, unul pe producţie vegetală, unul pe horticultură-legumicultură, altul pe zootehnie şi unul, eventual, pe îmbunătăţiri funciare. Aceasta este viziunea de moment, dar încă nu avem discuţiile încheiate. Eu sper ca până în luna aprilie să avem ordonanţa pregătită şi să mergem cu ea pe masa Guvernului”, a adăugat ministrul Agriculturii, potrivit Agerpres.

 Federaţia AGROSTAR a solicitat recent scoaterea staţiunilor de cercetare agricolă de sub tutela Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice (ASAS), restructurarea acestora şi autofinanţarea pe baza proiectelor.
„Solicităm că ASAS să rămână un for ştiinţific, fără să aibă legătură cu finanţarea staţiunilor de cercetare, întrucât a demostrat că nu are capacitatea de a reorganiza aceste unităţi. Amintim faptul că la un moment dat staţiunile de cercetare agricolă au beneficiat de o ştergere a datoriilor, pentru a se putea redresa, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Actuala formă de organizare a dus la un dezastru, la un jaf sistematic asupra unităţilor de cercetare care au pierdut suprafeţe importante de teren şi au încheiat contracte dezavantajoase. Singura politică de până acum a fost cea a intereselor. Cerem ca această situaţie să înceteze. S-a ajuns la situaţia aberantă ca tractoristul de la staţiunea de cercetare să fie asimilat funcţionarului public”, afirma secretarul general al AGROSTAR, Horaţiu Raicu.

 Între timp, Academia de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Șișești” din București organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a posturilor contractuale de conducere vacante de la Staţiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor (SCDCOC) - Popăuți, judeţul Botoşani, Staţiunea de Cercetare – Dezvoltare Agricolă (SCDA) Lovrin – judeţul Timiş şi Staţiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie (SCDVV) Bujoru din Tg. Bujor – judeţul Galaţi.

Concursul se va desfăşura în ziua de 05 martie 2015, ora 10,00 cu proba scrisă, iar data și ora interviului vor fi comunicate candidaţilor ulterior.
 Condiţiile specifice necesare participanţilor la concurs pentru ocuparea postului de director sunt următoarele: să aibă calități manageriale și activitate în domeniu de minimum 5 ani; experiență în activitatea de cercetare -dezvoltare şi prezentarea unui proiect managerial privind dezvoltarea în viitor a unității de cercetare-dezvoltare pentru care candidează. (Agroinfo.ro)

Categorie: Stiri | Vizualizări: 103 | Adăugat de: mcteo | Evaluare: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar
Autentificare

Căutare

Calendar
«  Februarie 2015  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Arhiva materialelor

Prietenii site-ului

Copyright MyCorp © 2018