Acasă » 2016 » Ianuarie » 8 » S-a incheiat Turneul celor 4 Trambuline
10:14 AM
S-a incheiat Turneul celor 4 Trambuline

Săritorul sloven Peter Prevc a câştigat pentru prima oară Turneul Celor Patru Trambuline, impunându-se în trei etape: Garmisch-Partenkirchen, Innsbruck şi Bischofshofen, o performanţă care nu a mai fost realizată de la Wolfgang Loitzl, în 2010.  

 Slovenul a fost foarte aproape de performanţa germanului Svan Hanaval, din 2002, când a reuşit să câştige toate cele 4 etape ale Turneului. In prima etapă, la Oberstdorf, Prevc s-a clasat al treilea, poate şi din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, dar şi, poate, din cauza organizatorilor care s-au ``jucat`` cu poziţia barei de start, în special spre finalul concursului.

 La general, Prevc a acumulat 1139 de puncte, devansându-i pe germanul Severin Freund şi pe austriacul Michael Hayböck.

``Am fost foarte tensionat. Nu am dormit în ultimele trei nopţi, dar acum sunt liniştit şi extrem de fericit. Am obţinut o victorie fantastică. Dacă stau bine şi mă gândesc, nici în această noapte nu voi dormi, deoarece am de gând să sărbătoresc succesu``, a declarat Peter Prevc,pentru Eurosport.

 Peter Prevc este al doilea sloven, după Primoz Peterka, în 1997, care a castigat Turneul Celor Patru Trambuline.

 Dupa Turneul celor 4 Trambuline, Prevc şi-a consolidat locul întâi în ierarhia Cupei Mondiale, cu un avantaj de peste două sute de puncte în faţa lui Severin Freund.

 

Categorie: Sport | Vizualizări: 93 | Adăugat de: mcteo | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar