Acasă » 2015 » Decembrie » 29 » S-a mai dus unul: a murit Lemmy Kilmister
10:44 AM
S-a mai dus unul: a murit Lemmy Kilmister

Luni, 28 decembrie 2015, a incetat din viata muzicianul englez Lemmy Kilmister, solist, basist, compozitor si fondator al trupei Motorhead. Lemmy, frontman-ul trupei Motorhead, avea 70 de ani.

 Managementul trupei Motorhead a trimis următorul comunicat de presă: „Nu există o cale ușoară pentru a da această veste. Puternicul, nobilul nostru prieten, Lemmy, a decedat astăzi,  28 decembrie, după o scurtă luptă cu un cancer extrem de agresiv. Am aflat de boală pe 26 decembrie. Nu există cuvinte pentru a descrie tristețea și șocul la aflarea acestei vești. Vom spune mai multe în zilele următoare, dar până atunci vă rugăm ascultati muzica Motorhead la volum tare! Beți câteva pahare în cinstea lui. Amintiți-vă de el, poveștiți despre concertele văzute. Asta și-ar fi dorit Lemmy!” .

 

 Pe numele real, Ian Fraser Kilmister, Lemmy, cum avea sa fie cunoscut, s-a nascut la 24 decembrie 1945 la Burslem, Anglia.

 La inceputul carierei musicale a cantat in grupurile The Rockin` Vickers, Sam Gopal si Robert Calvert Band.

Intre 1972 si 1975 a cantat in grupul Hawkwind, dapa care a pornit proiectul Motorhead.

 Grupul Motorhead a luat fiinta in anul 1975, in Londra, iar primul material de studio oficial al trupei,intitulat chiar „Motorhead”, a aparut doi ani mai tarziu, in 1977, urcand rapid pe pozitia a treia in UK Albums Chart. 

 Succesul trupei a venit la inceputul anilor '80, odata cu lansarea albumelor „Overkill”, „Bomber”, „Ace of Spades” si „No Sleep 'til Hammersmith”. Cea mai inalta pozitie in topuri a fost locul 4 in Topul britanic cu albumul ``Ace Of Spades``, din 1980, vandut in 100 000 de exemplare, si single-ul ``Motorhead(live)`` din 1981, extras de pe albumul „No Sleep 'til Hammersmith”, clasat pe locul 6 in UK si pe 33 in Noua Zeelanda. 

 Lemmy, solistul formatiei Motorhead, prefera sa-si caracterizeze stilul muzical ca fiind simplu rock’n roll, versurile lor acoperind o tematica diversa precum razboiul, abuzul de putere, promiscuitatea sau pur si simplu, viata de artist, aflat mai tot timpul in turneu. 

 

 

  Ozzy Osbourne a fost printre primii care i-au adus un tribut lui Lemmy: „Mi-am pierdut unul dintre cei mai buni prieteni astăzi. A fost un luptător și o legendă”.

 Bateristul Mike Portnoy a postat următorul mesaj: „Este trist că deși mulți știau că se va întâmpla, niciunul nu credea cu adevărat că vom ajunge în acest moment. Toți credeam că vei trăi veșnic”.
Foto: wikipedia.org

Categorie: Muzica | Vizualizări: 131 | Adăugat de: mcteo | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar