Acasă » 2015 » Februarie » 27 » S-a modificat Codul Silvic
9:24 AM
S-a modificat Codul Silvic

 Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, 25 februarie a.c., proiectul de modificare a Codului silvic, cu 208 voturi „pentru”, 27 abţineri şi 97 „împotrivă”.

 Potrivit proiectului de lege, valorificarea masei lemnoase pe picior se face doar de către operatori economici atestaţi. Un operator/grup de operatori economici poate cumpăra la licitaţie sau negociere, după caz, materiale lemnoase rezultate din produse principale sau accidentale I, sub formă de lemn rotund fasonat la drum auto, doar în cazul în care asigură prin capacitatea proprie procesarea a cel puţin 40% din materialul lemnos achiziţionat.
 Actul normativ prevede că suprafaţa maximă care poate face obiectul scoaterii definitive din fondul forestier, incluzând construcţia, accesul şi împrejmuirea, este de maximum 250 metri pătraţi în cazul proprietăţilor forestiere mai mari de 5 ha şi de maximum 5% din suprafaţa proprietăţii forestiere, dar nu mai mare de 200 metri pătraţi, dacă suprafaţa proprietăţii forestiere este mai mică de 5 ha.

 Codul silvic mai stipulează că preţul mediu al unui metru cub de masă lemnoasă pe picior se stabileşte anual, prin hotărâre a Guvernului, la propunerea autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură. (agroinfo.ro)

Categorie: Stiri | Vizualizări: 449 | Adăugat de: mcteo | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar