BEIUSEANUL Joi, 2018-03-22, 2:15 PM
Bine aţi venit Vizitator | RSS
Meniu site

Categoriile secţiunii
Acasa [0]Despre noi [0]Stiri [314]
Sport [166]Muzica [50]Diverse [45]
Fermieri [2]

Mini-chat

Sondajul nostru
Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 10

Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0

Acasă » 2015 » Martie » 11 » Subventii mai mari pentru asociere
7:33 PM
Subventii mai mari pentru asociere

 Fermierii vor beneficia din acest an de o plata stimulativa, cu 40 euro mai mare pentru terenuri agricole cu suprafata intre 5-30 hectare fata de terenuri de 1-5 ha sau peste 30 ha, in timp ce fermierii in varsta de pana la 40 de ani vor primi o suma mai mare cu 25% fata de cei peste 40 de ani.
 Potrivit ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, actul normativ stabileste noile scheme de plata in agricultura pentru perioada urmatoare, astfel incat, incepand din aceasta luna, sa inceapa procesul de primire a cererilor de plata pentru campania anului trecut.

 Constantin a aratat ca, in acest an, va exista o singura cerere de plata pe care o vor completa fermierii si va viza atat ajutoarele europene, cat si ajutoarele naţionale de tranzatie acordate de la bugetul de stat.
  O masura prevazuta de ordonanţa este plata stimualtiva mai mare pentru terenurile cu suprafaa intre 5-30 de hectare.
 „Incepand din anul 2015 vom introduce o plata stimulativa - ea se numeste in legislatia europeana plata redistributiva - conform careia vom incerca sa stimulam comasarea terenurilor agricole. Astfel, fermierii care vor avea o suprafata intre 5 şi 30 de hectare vor primi o plata stimualtiva mult mai mare, cu aproximativ 40 de euro, decat fermierii care vor avea o suprafata intre 1-5 hectare sau care vor depasi 30 de hectare”, a declarat ministrul Agriculturii, care a adaugat ca suprafetele mai mari nu vor putea fi dizlocate pentru o plata majorata.
  Constantin a amintit ca, in prezent, circa 800.000 de beneficiari ai platilor directe, dintr-un total de 1.030.000 fermieri, detin suprafete intre 1-5 hectare, obiectivul Guvernului fiind comasarea terenurilor agricole.
  Ordonanta de urgenta introduce si definitia fermierului activ, astfel incat sa nu mai poata beneficia, ca in trecut, de plati directe cei care gestioneaza aeroporturi, servicii de transport feroviar, sisteme de alimentare cu apa, servicii imoblirae, terenuri de sport sau de recreere, precum si firmele de constructii, Regia Naţionala a Padurilor, administratorii privati de paduri, penitenciarele sau unitatile administrativ-teritoriale.
 Aceste entitati nu sunt considerate fermieri activi decat daca fac dovada activitatii agricole desfasurate, inclusiv din perspectiva importantei si ponderii veniturilor agricole.
Daniel Constantin a anuntat si introducerea unei scheme pentru tinerii fermieri.
„Prin platile directe introducem posibilitatea ca tinerii pana in 40 ani, care au suprafete nu mai mari de 60 de hectare, sa primeasca timp de cinci ani, intre 2015-2020, o plata suplimentara cu 25% mai mare fata de cei care au peste 40 ani”, a precizat ministrul Agriculturii.
 Micii fermieri care nu primesc o valoare anuala a ajutorului mai mare de 1.250 euro pe exploatatie vor fi automat introdusi intr-o baza de date a micilor fermieri si nu vor mai fi suspusi aceluiasi numar de controale administrative fata de ceilalti fermieri care aplica pentru plata pe suprafata.
 Orodonanta mai prevede si introducerea unui sprijin cuplat, diferit de cel pe suprafata, pentru anumite categorii pe care fiecare stat membru poate sa le defineasca.
 Ministerul Agriculturii a definit deja lista de categorii de culturi pentru sprijinul cuplat, cat si lista pentru sectorul zootehnic, dorind sa acorde acest sprijin, de pilda, pentru fermierii care au 10-50 capete bovine si pentru fermierii care au vaci de lapte.
 Daniel Constantin a mai anuntat ca, incepand cu 2018, fermierii nu vor mai putea primi plati directe daca nu exista documetele cadastrale, estimandu-se ca din 2020 plata pe suprafata va fi inlocuita cu plata pe ferma, care va fi dificil de calculat in lipsa documentelor respective.
 Totodata, persoanele fizice care primesc mai mult de 5.000 de euro sprijin anual, va trebui sa dovedeasca calitatea de fermier activ. Acestea vor trebui fie sa se inregistreze ca persoane fizice autorizate sau societati comerciale, fie sa aduca documente doveditoare ca activitatea lor agricola este activitatea de baza. (agroromania.manager.ro)

 

Categorie: Stiri | Vizualizări: 101 | Adăugat de: mcteo | Evaluare: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar
Autentificare

Căutare

Calendar
«  Martie 2015  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Arhiva materialelor

Prietenii site-ului

Copyright MyCorp © 2018