Acasă » 2015 » Martie » 20 » Suspendarea carnetului de conducere
9:10 AM
Suspendarea carnetului de conducere

Suspendarea pe timp limitat a dreptului de a conduce este una dintre sanctiunile complementare ce pot fi aplicate soferilor, pe langa amenda, potrivit Codului rutier. In plus, in anumite cazuri, soferii sunt obligati sa sustina un test de cunoastere a regulilor de circulatie, inainte de terminarea perioadei de suspendare.

 "Pana la expirarea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, conducatorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier si tramvai trebuie sa se prezinte la serviciul politiei rutiere care il are in evidenta, pentru verificarea cunoasterii regulilor de circulatie (...)", prevede actul normativ.

Concret, soferii trebuie sa sustina testul:

  • daca permisul auto le-a fost retinut pentru conducerea sub influenta bauturilor alcoolice sau pentru nerespectarea regulilor referitoare la prioritatea de trecere, depasirea sau trecerea la culoarea rosie a semaforului, daca prin aceasta s-a produs un accident de circulatie din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
  • daca fapta acestora a fost urmarita ca infractiune contra sigurantei circulatiei pe drumurile publice, iar procurorul a dispus clasarea/renuntarea la urmarirea penala sau instanta a dispus renuntarea la aplicarea pedepsei/amanarea aplicarii pedepsei.

 Daca soferii nu sustin acest test sau nu-l promoveaza, perioada de suspendare a dreptului de a conduce este prelungita automat cu inca 30 de zile. (Mai multe pe avocatnet.ro)

Categorie: Stiri | Vizualizări: 63 | Adăugat de: mcteo | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar