Acasă » 2016 » Februarie » 12 » Urmeaza proteste?
8:51 AM
Urmeaza proteste?

 Liderii celor mai importante organizații din agricultură recunosc că, oricât ar încerca să medieze relația cu Ministerul Agriculturii, presiunea fermierilor din țară devine din ce în ce mai mare.

 Laurențiu Baciu, liderul LAPAR, spune că fermierii din țară sunt deciși să iasă în stradă.

 Claudiu Frânc, liderul Federației Crescătorilor de Bovine spune că a solicitat o întâlnire cu primul-ministru Dacian Cioloș și în același timp i-a cerut ministrului agriculturii să găsească o soluție în termen de o săptămână.

 Cornel Stroescu, președintele Camerei Naționale Agricole,  a lansat un apel instituțiilor bancare prin care le cere să aibă clemență pentru fermierii care au împrumuturi și sunt nevoiți să întârzie cu plata ratelor.

 În acest moment, nu este cunoscut termenul de la care va începe virarea subvențiilor către fermieri. În discuțiile pe care ministrul agriculturii le are cu fermierii se fac doar promisiuni. Nici cuantumul subvenției pe suprafață sau a celei pe cap de animal nu este încă stabilit.

 O parte dintre fermieri a încasat avansul pe suprafață în decembrie 2015. APIA a informat că a virat suma de 255 448 679 de euro pentru o suprafață eligibilă de peste 5,7 milioane de hectare. Doar putin peste 600 000 (circa 2 treimi) de fermieri au beneficiat de avansul din schema unică pe suprafață (SAPS) din cei peste 900.000 de fermieri care au depus cererea unică de plată pentru campania 2015.

Categorie: Fermieri | Vizualizări: 79 | Adăugat de: mcteo | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar