Acasă » 2016 » Ianuarie » 14 » Vai, saracii fermieri!
10:30 AM
Vai, saracii fermieri!

Subvențiile integrale ar putea ajunge la fermierii români abia în aprilie 2016!
 O analiză făcută de Ministerul Agriculturii, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cu furnizorul sistemului informatic, în speță SIVECO-Teamnet, cu care lucrează APIA pentru efectuarea plăților s-a finalizat cu o concluzie alarmantă.

 ``Întîrzierea cu care s-a făcut depunerea cererilor unice de plată, procedurile greoaie cu noul modul de plată au dus la mari întârzieri la plata avansului pe suprafață. În urma analizei cu APIA și furnizorii de soft pentru noul modul, care este nou și diferit de modulul cu care s-a lucrat pentru plățile în avans și plățile pe agromediu, ni s-a indicat sfârșitul lunii aprilie pentru începerea plăților. Eu nu sunt de acord și facem eforturi să reducem termenul la care să înceapă plățile normale pentru producătorii noștri. Firește, nu trebuie să le creăm așteptări fermierilor români, dar încercăm să devansăm acest termen cu o lună``, a declarat ministrul agriculturii Achim Irimescu, pentru Viața Satului.

 Sistemul informatic creat de asocierea SIVECO - Teamnet a fost achiziționat de APIA la prețul de 28 de milioane de euro. Softul cuprinde câte un modul pentru avansul pe suprafață și pentru fiecare schemă de plată. Acordul cadru pentru cumpărarea acestui sistem informatic a fost semnat de APIA pe 18 decembrie 2013.

Categorie: Stiri | Vizualizări: 125 | Adăugat de: mcteo | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar