BEIUSEANUL Miercuri, 2018-03-21, 2:27 PM
Bine aţi venit Vizitator | RSS
Meniu site

Categoriile secţiunii
Acasa [0]Despre noi [0]Stiri [314]
Sport [166]Muzica [50]Diverse [45]
Fermieri [2]

Mini-chat

Sondajul nostru
Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 10

Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0

Acasă » 2015 » Ianuarie » 4 » Verifica daca esti asigurat in sistemul de sanatate
9:24 AM
Verifica daca esti asigurat in sistemul de sanatate

 Romanii pot verifica, incepand din toamna lui 2014, daca sunt sau nu asigurati in sistemul de sanatate direct de pe internet.  Aceasta intrucat Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a pus la dispozitia asiguratilor, pe site-ul propriu, o aplicatie care permite acest lucru.

 Cei care doresc sa afle daca mai sunt sau nu asigurati in sistemul de sanatate pot face acest lucru direct din fata unui calculator. Aceasta deoarece Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a pus la dispozitie o aplicatie care permite romanilor sa isi verifice calitatea de asigurat daca urmeaza cativa pasi simpli.

Astfel, odata intrati in aplicatie, cei interesati trebuie sa introduca Codul Numeric Personal si un numar de verificare.

 Aplicatia va genera un mesaj in care se mentioneaza daca persoana este sau nu asigurata, precum si data la care s-a inscris ultima data la un medic de familie.

  Sistemul nu ofera si alte informatii, precum medicul la care asiguratul este inscris sau orasul in care se afla medicul. In schimb serviciul va furniza si Codul de Idenitificare al asiguratilor (CID) din Sistemul Informatic Unic Integrat, folosit la identificarea unica in sistem a persoanelor asigurate.
 Cardul de sanatate va fi inmanat titularului in baza unui act de identitate si a semnaturii de primire. In situatia in care, dupa minim doua prezentari la domiciliul asiguratului, dovedite pe baza avizului de transmitere, cardul nu a putut fi predat asiguratului, acesta va fi predat casei de asigurari teritoriale in evidenta careia se afla asiguratul.

 Cardul de sanatate primit acasa de asigurat este inactiv. Intrat in posesia cardului de sanatate, asiguratul il va prezenta pentru activare la prima vizita la un furnizor de servicii medicale.

 Mai exact, pin-ul de transport al cardului national (000) va fi schimbat cu un pin personalizat format dintr-o combinatie de patru cifre. Pin-ul personalizat va fi introdus si confirmat personal de catre pacient.

 Personalizarea pin-ului este obligatorie, altfel cardul ramane in stare inactiva si nu poate confirma servicii medicale in sistem. Acest pin va fi introdus de catre asigurat ori de cate ori va beneficia de un serviciu medical pentru validarea si, mai apoi, decontarea acestuia din fondul asigurarilor sociale de sanatate. (Sursa: avocatnet.ro)

Categorie: Stiri | Vizualizări: 113 | Adăugat de: mcteo | Evaluare: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar
Autentificare

Căutare

Calendar

Arhiva materialelor

Prietenii site-ului

Copyright MyCorp © 2018